Etiketter

, ,

  
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Har provat otaliga recept som antingen blivit för vattnigt, för torrt eller för mycket eller för lite ostsmak. Den här pajen är med andra ord helt perfekt😉 Här valde jag att lägga till bacon, broccoli och tomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också! 

Ingredienser 
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
200 gram riven Västerbottensost
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja
En nypa svartpeppar
5 st halverade cocktiltomater
Några bitar broccoli
1 paket bacon

Gör så här
Blanda ihop vetemjöl, smör och vatten till en smidig pajdeg. Jag brukar köra i matberedaren men det går lika bra för hand. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Förgrädda sedan pajdegen på 200 grader i cirka 10 minuter.

Dela broccolin och tomaterna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop äggen och grädden i en skål. Tillsätt ost, bacon, perslija, salt och peppar och häll hela alltet i formen. Tryck ner broccolibuketterna och tomaterna i pajen och grädda på 200 grader i ca 25 minuter eller tills pajen ser gyllenbrun ut.

Servera med en god sallad och en klick creme fraiche!

Annonser