Etiketter

,

  

Oj oj oj OJ vad länge sen jag la in ett nytt recept här på bloggen! Hela det senaste året egentligen har kantrats av småbarnsliv, korv&makaroner och att stressäta mjölk och flingor vid diskbänken. Så farligt har det kanske inte varit men tiden jag hade innan vi fick barn att stå och pula i köket har definitivt minskat och ersatts av maträtter som inte tar lika mycket tid och energi. Ikväll blev det iallafall frikadeller i tomatsås och det blev verkligen hur gott som helst. Vicke var helt lycklig under hela middagen och menade att om han hade beställt den rätten på en restaurang i Italien så hade han varit hur nöjd som helst

Tomatsås 
Ingredienser:

1 gul lök
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta
800 gram passerade tomater (2 burkar)
1 dl vatten
0,5 tsk torkad timjan
6-8 droppar tabasco
Salt och peppar

Gör så här:
Hacka den gula löken fint. Fräs i oljan en liten stund. Pressa ner vitlöksklyftan, tillsätt balsamvinäger, socker och tomatpurén. Låt fräsa några minuter på medelhög värme. Tillsätt dom passerade tomaterna, vatten, timjan, tabasco och några varv med pepparkvarnen. Låt puttra i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Frikadellerna
Ingredienser:

600 gram köttfärs
1 dl riven parmesan
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta 
En ordentlig näve färsk, hackad koriander
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda parmesan, ägg, vitlök, koriander och generöst med salt och peppar i en bunke. Jobba sedan in smeten i köttfärsen och rulla bollar, större än köttbullar, och bryn runt om på hög värme. När alla köttbullarna fått färg så lyfter du över dom i tomatsåsen och låter dom puttra i ca 15-20 minuter. 

Servera frikadellerna med spagetti. Riv över ordentligt med parmesan, en nypa flingsalt och drick ett gott rött vin till så är du hemma. 

Annonser