Etiketter

,

20140625-223220-81140490.jpg
Jag köpte för inte så länge sen en påse ”hälsogranola” och den kostade oproportionerligt mycket med tanke på hur lite det var i påsen. Snubblade över det här receptet för några kvällar sen och såg att jag hade allt hemma – så fick lov att prova. Hur gott som helst och massor med nyttiga fetter om man är lagt åt det hållet att man bryr sig om sånt. Jag har ätit granolan till frukost med youghurt men den funkade även fantastiskt bra att toppa på vaniljkesella tillsammans med frusna hallon!

Ingredienser
6 dl havregryn
1 dl grovt hackade nötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
½ dl hela linfrön
½ dl råsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

1 dl vatten
3 msk olja – typ rapsolja
1 msk honung

Gör så här
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda ihop vatten, olja och honung och rör ner. Rosta på en plåt med bakplåtspapper på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det fått fin färg. Rör då och då så granolan rostas jämt.

Ät med youghurt, strö över glass eller använd som du behagar!:)

20140625-223337-81217959.jpg

Annonser