Etiketter

, ,

20140615-105854-39534878.jpg
igår provade jag att göra det här receptet på cheesecake i glas! Det var himla gott ska jag säga! Vi åt en ganska lätt middag så den här efterrätten funkade klockrent som avslutning. Om du inte kunnat komma på nån efterrätt för midsommar så prova den här – enkel, rolig att göra och lätt att dubbla/trippla receptet om du ska bjuda många! Och hur god som helst.

Ingredienser, 4 port
6 st digestivekex
2-3 msk smör
(jag använde dom hemmagjorda kexen som finns här på bloggen.

200 g Philadelphia original
80 g kesella naturell
100 g vit choklad
Vaniljsocker
Citronsaft
Färska jordgubbar

Gör så här
Smula kexen och blanda ner smöret ordentligt. Skiva 10-15 st jordgubbar.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop Philadelphia och kesella, vispa sedan ner den vita chokladen. Smaka av med vaniljsocker och citronsaft.
Varva kexsmulor, jordgubbar och krämen i fina glas och ställ i kylen tills det är dags för efterrätt!

Om man hellre vill ha hallon, blåbär, passionsfrukt eller vad man nu gillar så funkar ju det självklart också!

Annonser