Etiketter

,

Förra veckan fyllde Vicke år och jag bakade en klassisk jordgubbstårta men med ett lager citronkräm också! Det var verkligen superenkelt att röra ihop den här krämen och man kan använda den på massa sätt – som fyllning i cup cakes, i sockerkaka eller kanske i wienerbröd? Man kan också enkelt göra en lakritsglass (turkisk peppar + vaniljglass) och röra ner den här krämen lite slarvigt! Prova dig fram!

Ingredienser
Skal och saft från 1 citron (ekologisk, annars blir det bittert)
1 1/2 dl socker
3 ägg
2 msk smör

Gör så här
Blanda alla ingredienser utom smör i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Ta krämen från värmen och klicka i smöret under häftig omrörning. Låt svalna sen är det klart!

När jag täcker tårtor med grädde så brukar jag göra såhär för att slippa massa grädde/fyllning på fatet:

Klipp en bit bakplåtspapper i två delar och lägg tårtan mitt på skarven.
Smeta sedan grädden eller vad det nu är över tårtan! Dra sen helt enkelt bort bakplåtspapperet och du har ett kladdfritt tårtfat!😄

20140613-102919-37759499.jpg

Annonser