Etiketter

,

20140602-195411-71651135.jpg

Det här receptet kommer från min svägerska egentligen men fick upp ögonen för det här supergoda fröknäcket när vi var hos Victors föräldrar förra helgen. Jag åt säkert en hel plåt på ett par dagar och gjorde en plåt dagen jag kom hem. Så himla gott. Och nyttigt! Jag äter helst dom med någon god färskost – till exempel gräslök – men man kan äta dom med vad man vill på. Det går jättesnabbt att röra ihop själva smeten och sen sköter allt sig självt. Ett tips är att göra dubbel sats på en gång eftersom det håller sig superbra i skafferiet, eller slå in i lite cellofan och ge bort som present!

Ingredienser
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
2 dl grahamsmjöl eller rågsikt
1/2 dl olivolja (eller det du har hemma)
2 dl hett vatten
Flingsalt
Ev Sesamfrön om du har/vill

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Häll ut på ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Kavla sedan ut smeten tunt (ca 1/2 cm tjockt). Strö till sist över flingsalt och sesamfrön och grädda i cirka 50 minuter på 175 grader. När brödet svalnat så bryter du det i bitar! Klart!

Annonser