Etiketter

, ,

20140325-213049.jpg
I lördags gjorde vi sliders till middag – små hamburgare med andra ord =) och eftersom det bara finns stora bröd att köpa i affären så gjorde jag egna. Det blev jättegott och jag kommer definitivt att baka om dom till alla hamburgergrillningar i sommar. Gurkmejan behövs egentligen inte för smakens skull – men bröden bli fina och gula så om du har – kör i gurkmeja!

Ingredienser 6 stora bröd
1/2 pkt jäst
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk honung
1 krm gurkmeja
Ca 5 1/2 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, värm till 37 grader och blanda sedan ut med jästen. Tillsätt salt,honung, gurkmejan och det mesta av mjölet. Arbeta degen i 15 minuter för hand (eller typ 10 min med degkrokar eller i maskin). Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Knåda degen lätt med lite mjöl och forma till 6 st bollar, lägg på bakplåtspapper och tryck till lite lätt så dom plattas till.
Jäs under duk i 30 min.
Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda på 225 grader i cirka 10 minuter eller tills dom fått fin färg.
Låt svalna på galler.

Grilla burgare och ät!

Annonser