Etiketter

20130915-214747.jpg

20130915-214806.jpg

 

Eftersom vi varit på bröllopsresa i Italien så har jag fått dille på att prova massa nya italienska recept! Härom veckan gjorde jag en trerätters mysmiddag där jag gjorde bruchetta med tomat och basilika till förrätt, pasta med tomatsås till varmrätt och fruktsallad till efterrätt. Till det drack vi en flaska Pol Roger champagne som vi fick i bröllopspresent från mina kollegor. Oj vad vi mådde då.

Ingredienser, Bruchetta, 4 port
8 skivor baguette, helst nån dag gammal
2 mogna tomater
15 st basilikablad + 8 st till garnering
1 klyfta vitlök
3 msk olivolja
Salt
Peppar

Gör så här
Hacka tomaterna och basilikan och lägg i en bunke. Blanda i en bunke med olivolja och smaka av med salt och peppar. Stek bröden på varje sida i olivolja och gnid sedan in båda sidorna med en halverad, skalad vitlök. Fördela tomathacket på bröden och garnera med basilikablad!

Ingredienser, tomatsås, 4 port
1 kg färska tomater, helst plommontomater
1 gul lök
0,5 dl olivolja
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpure
1 tsk socker
2 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk torkad rosmarin
Salt
Peppar
10 blad färsk basilika

Gör så här
Börja med att skåla tomaterna. Skär ett kryss i varje tomat och koka i 2 minuter. Lägg tomaterna i iskallt vatten och dra sedan av skinnet. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna.
Hacka lök och vitlök och stek i oljan i några minuter, Tillsätt tomaterna och resten av ingredienserna – allt utom basilikan. Låt puttra under lock tills tomaterna ”löst upp sig”. Mixa sedan såsen slät och häll tillbaka i kastrullen. Låt puttra, gärna i nån timme. Smaka slutligen av med salt, peppar och eventuellt lite socker och riv ner basilikan i såsen.
Servera med pasta, sallad, bröd och riven parmesan.
Och vin såklart.

 

 

Annonser