Etiketter

,

20130331-230939.jpgIkväll gjorde vi en morotssoppa med vitlök, ingefära, chili och honung. En riktig förkylningskur med andra ord. Den blev väldigt god, men bäst blev brödet som vi doppade i soppan, så det hamnar på bloggen! Har gjort det en gång innan med samma resultat så jag skulle nog kalla receptet för idiotsäkert. Jag kastar alltid in lite vatten i botten av ugnen när jag stoppar in bröd, ångan gör att brödet får en hårdare yta. Man kan även pensla brödet med lite mjölk eller vatten och strö över tex sesamfrön!

Ingredienser 2 limpor
1 påse torrjäst
5 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
Cirka 8 dl mjöl

Gör så här
Häll jäst i en bunke. Rör ut med vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och rör sedan om. Blanda ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg, vet inte exakt hur mycket mjöl jag använder men tänk att degen ska va i samma stil som vanlig bulldeg – kanske aningen kladdigare. Låt sedan degen jäsa i en timme.
När jäsningen är färdig så delar du degen i två delar och formar till 2 limpor som du tvinnar lite och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda baguetterna i cirka 15 minuter på 275 grader och låt sedan svalna på galler.

Jättegott och jättesnabbt!

Annonser