Etiketter

,

20130331-230851.jpg

Här kommer två recept om du gillar Västerbottenost! Sconesen funkar perfekt till soppa och olivpuffarna är det ideala tillbehöret till skumpa.

 

Ostmuffins, 6 stora eller 12 små

Ingredienser
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 dl Västerbottenost
150 g tärnat smör
3 dl mjölk

Gör så här
Värm ugnen till 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och nyp sedan ner smöret och osten. Blanda sedan i mjölken och arbeta till en deg, det ska vara ungefär som en sconesdeg. Fördela sedan degen i 6 eller 12 muffinsformar (jag använde en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen tills muffinsarna blir gyllenbruna – ungeför 20-25 minuter. Servera med smör och ost till en god soppa eller till kvällsteet!

Olivpuffar, cirka 24 st

Ingredienser
1 1⁄2 dl vetemjöl
1 krm cayennepeppar
2 msk smör
2 msk vatten
2 dl riven Västerbottensost
24 st gröna oliver
Sesamfrön

Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål förutom oliverna och sesamfröna. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 24 delar och rulla in varje oliv i lite av degen. Rulla sedan bollarna i sesamfrön och grädda cirka 15 minuter på 200 grader.
Servera ljumna till ett glas skumpa eller till en kall öl!

Annonser