Etiketter

, ,

20130210-235626.jpgHäromhelgen var vi på en bondgård utanför stan som heter Hälje gård. Bönderna på gården kör stenhårt på schysst djurhållning och därmed gott kött. Vi kom hem med lammkorv, lammracks och en lammfiol. Samma kväll lagade vi den här somriga couscoussalladen med lammkorven som komplement – jag testade även att göra egen tzatsiki vilket blev jättegott och dessutom mycket billigare än den du köper i butik. Så här fixade vi den här enkla festmåltiden:

Ingredienser, 2 port

Salladen
2 dl couscous
2 dl kokande vatten
En skvätt olja + lite salt
1/2 gurka
1 gul paprika
1 urkärnad tomat
1/2 rödlök
Babyspenat
Oliver
1/2 paket fetaost

Tzatsikin
1/2 gurka
2 dl grekisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Gör så här
Börja med tzatsikin. Riv gurkan grovt och lägg på en tallrik. Strö sedan på rikligt med salt. Låt stå minst 15 minuter. Krama sedan ur vätskan ur gurkan och upprepa samma procedur. Blanda sedan gurkan med youghurten, pressad vitlök och salt och peppar.

Sen couscousen. Blanda kokande vatten, salt och olja i en skål. Häll i couscousen och rör om. Rör sedan couscousen luftig med gaffel när den svalnat. Hacka alla grönsaker och rör ner i couscousen, du kan eventuellt salta och peppra lite. Ställ in i kylen.

När lammkorven sedan är grillad så serverar du den med couscous som du smular fetaost över, tzatsikin och grillat bröd.

Hur somrigt som helst.

 

 

Annonser