Etiketter

, ,

20121003-214459.jpgHar sett grillad ananas i massa grilltidningar under sommaren och har länge tänkt prova. Jag måste säga att det verkligen blir hur gott som helst! Ananasen får en helt annan karaktär än färsk och den passar utmärkt ihop med glass. Använder man en lättare glass eller kanske vaniljkesella så blir det dessutom inte hur onyttigt som helst. Jag använde vår grillpanna i gjutjärn, men jag tror en stekpanna fungerar också. Använd färsk ananas som du skalar själv, inte konserverad. Just sayin… 

Ingredienser, 4 port
8 klyftor färsk ananas
Smör till stekning
1/2 – 1 liter vaniljglass beroende på hur sugna folk är =)
2 st bounty

Gör så här
Rör glassen mjuk med en gaffel och sätt sedan tillbaka den i frysen medan du fixar med ananasen. Hetta upp smör i en grillpanna och grilla ananasklyftorna några minuter på varje sida tills dom fått färg. Medans dom blir klara så klipper du ner bountyn med en sax i glassen och rör om. Dekorera med en bit bounty och servera med den grillade ananasen.

Så här skalar du en ananas
1. Skär av toppen och botten
2. Skala ananasen med en kniv
3. Skär frukten i fyra klyftor
4. Ta bort ”stammen”
Klar!

Annonser