Etiketter

, ,

20121003-184014.jpg

Efter en dekadent helg och ett par dagar på jobbet så kliar det i matlagarfingrarna! Ikväll fick en fantastiskt god trattkantarelltoast  pryda våra tallrikar. Till den här toasten använde jag färska trattkantareller, men du kan alltid använda torkade, det fungerar hur bra som helst. Mitt tips till en god toast är att rosta bröden lite i ugnen innan man lägger på stuvningen – då blir toasten krispig istället för mjuk och ”soggy” som bröd ibland kan bli. Eftersom vi bara är två så blev det en del stuvning kvar, det sparar jag tills på fredag och pillar ner i krustader, toppar med Västerbottensost och bjuder på som drinktilltugg – mmmmmmmm…..

Ingredienser, 4 port
200 gram färska trattkantareller
2 st schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
1 klick smör
Salt
Peppar
Cayennepeppar

2 skivor surdegsbröd
Riven Västerbottensost

Gör så här
Hacka schalottenlöken och vitlöken fint. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i smör i en panna tills vätskan dunstat bort. Strö sedan över mjölet och rör om. Tillsätt sedan grädden och låt puttra ihop. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Klicka ner lite smör när stuvningen har tjocknat och rör om. Klicka ut stuvningen på brödet och strö på Västerbottensost. Gratinera i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter eller tills osten smält och det ser färdigt ut.

Servera med lite grönt!

Annonser