Etiketter

20120923-203910.jpg

Den här efterrätten är hur enkel som helst att göra och blir riktigt god. Egentligen skulle det bli ”snurror” – men degen var alldeles för mör för att kunna snurra, så det blev pizzor istället! Jag använde mig av en ekologisk blåbärssylt (orkade inte koka egen) men du kan använda dig av vilken sylt du vill, så länge den inte är för rinnig. 

Ingredienser, ca 10 st
200 gram smör
1 1/4 dl socker
5 dl mjöl
Blåbärssylt

Gör så här
Vispa socker och smör pösigt med elvisp, sikta sedan ner mjölet och arbeta ihop till en deg. Den blir ungefär som en pajdeg. Låt sedan degen vila i kylskåp i en halvtimme. Kavla sedan ut degen och stansa ut rundlar med ett glas och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck sedan till kakorna så dom får en ”pizzakant” och bred blåbärssylt på varje kaka. Avsluta med att strö lite brunt socker på varje pizza. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 10-12 minuter och servera med glass eller vaniljsås.

Annonser