Etiketter

,

20120828-131727.jpgHösten i ära så blev det äpplen i ugn till efterrätt igår! Använd äpplen av en mjöliga sort typ Golden delicious så får du bäst resultat. När man hyvlar smöret istället för att blanda det med dom torra ingredienserna så blir dom härligt knäckiga på toppen. Du kan även slänga på lite hackade hasselnötter eller flagad mandel om du vill!

Ingredienser, 4 pers
2 st äpplen
1 msk mjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kanel
25 g smör

Gör så här
Skala och skär äpplena i skivor och lägg skivorna bredvid varandra i en ugnsform. Blanda sedan alla torra ingredienser och strö över varje äppelskiva. Hyvla sedan smöret över äpplena och gratinera på 200 grader i cirka 15 minuter eller till äpplena ser gyllenbruna ut.

Servera med glass eller vaniljsås!

 

Annonser