Etiketter

20120822-121129.jpgDen här limpan är superenkel att baka och supergod att äta. Den behöver inte jäsas eftersom man använder bikarbonat istället för jäst så det tar max fem minuter att svänga ihop smeten. Dessutom är den nyttig och billig! Jag gjorde två när jag lix höll på eftersom det var så himla enkelt. 

Ingredienser, 1 limpa
3 dl grahamsmjöl
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1/5 dl linfrön
3/4 dl rågkross
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
1 dl mörk sirap
4 dl filmjölk

Gör så här
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner sirapen och filmjölken, blanda ordentligt. Smörj en brödform ordentligt och fördela smeten i formen. Sätt ugnen på 175 grader och grädda brödet längst ner i ugnen i cirka 1 timme.

Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna en stund.

Gör flera stycken medan du håller på – det är seriöst beroendeframkallande!

Annonser