Etiketter

, , ,

20120805-201336.jpg

Ikväll blev det en ihop-slängd middag som blev riktigt god. Jag är inte jätteförtjust i fisk och skaldjur i alla dess former, men jag försöker lära mig eftersom det är så himla nyttigt. Den här rätten är busenkel att laga och dessutom god och relativt nyttig.

Ingredienser, 4 port
4 stycken laxfileer
Cirka 20 st små färskpotatisar
16 st färska sparrisar
2 dl grädde (4%)
Chilipulver
Salt
Svartpeppar

Sås
2 scharlottenlökar
2,5 dl grädde (4%)
75 gram riven Västerbottensost
Salt
Peppar

Gör så här
Skala och koka potatisen. Bryn laxen på båda sidorna och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Koka sparrisen med potatisen i 2-3 minuter. När laxen stått i ugnen cirka 10 minuter häller du på grädden. Ös laxen med grädden några gånger under den resterande stektiden. Hacka sedan schalottenlöken fint och fräs i en klick smör. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Tillsätt sedan den rivna Västerbottenosten och låt smälta, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme medan du fräser den förkokta sparrisen i en grill- eller stekpanna.

Servera med citronklyftor och en torr cider.

Annonser