Etiketter

, ,

20120722-134127.jpg

Idag blev det söndagsmysigt med croque monsieur till brunch. Mannen i husets paradrätt =) Jätteenkelt att laga och fantastiskt gott! Brödet fick vi ifrån mitt nya favoritcafe – Hagabröd – här i Umeå. Ett par gamla kompisar till mig driver cafeet över sommaren och dom lagade mat i världsklass. Brödet är gjort på surdeg men man kan ju använda vilket bröd man vill, dock tycker jag det ser finare och mer rustikt ut att använda något annat än vanlig formfranska. 

Ingredienser, 2 port
4 skivor bröd
4 skivor kokt skinka
4-6 skivor vällagrad ost, typ greve
Senap
Honung
Smör till stekning

Gör så här
Bred ut ett lager senap på en brödskiva. Lägg på skinkan och osten och ringla över honung. Lägg på den andra brödskivan och stek på varje sida i stekpannan tills dom fått fin färg. Sätt in i ugnen i cirka 5 minuter på 200 grader.

Servera med sallad!

Enkelt men jäääättegott

Annonser