Etiketter

,

20120710-200209.jpg

Det här relativt nyttiga efterrättstipset har jag fått från min syster. Har bjudit på det hur många middagar som helst och det går alltid hem. Fyra ingredienser och 10 minuter är allt du behöver och folk sitter och skrapar glaset tills det är skinande rent. Har provat andra smaker på kesellan, men det fungerar inte riktigt, det är vaniljsmaken som passar bäst tycker jag. Prova!

Ingredienser, 2 port
1 burk kesella vanilj
3 digestivekex
1 msk riktigt smör, inte margarin
20 st frusna hallon

Gör så här
Krossa kexen grovt med fingrarna. Nyp in smöret i kexsmulorna tills det ”försvinner”. Dela upp smulorna i två fina glas och ”tryck upp” dom mot kanterna så att det blir som en liten kopp. Fördela kesellan i glasen och toppa med frusna hallon. Ställ i kylen tills hallonen har tinat helt.

Annonser