20120710-200102.jpg

Häromdagen tänkte vi bara slänga ihop nåt snabbt och bestämde oss för vanliga kycklingspett med en stor sallad och bara nån kall sås. Hade aldrig kunnat ana hur gott det blev! Jag kokade lite ris till min kyckling, ät lite av en kolhydratsjunkie så jag fick bara lov. Är hur nöjd med vår nya grillpanna i gjutjärn som helst! Alla borde ha en sån, det smakar grillat och får en jättefin grillyta utan att måsta dra fram grillen. Man ska inte göra det så svårt för sig. 

Ingredienser 4 port
900 gram kycklingfile
1 paket haloumi

Marinad
1/2 dl sweetchilisås
1/2 dl soya
1/2 dl raps-eller jordnötsolja
2 klyftor hackad vitlök
Chilipeppar
Salt

Kall vitlökscreme
2 dl gräddfil
4 msk sweetchilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
Cayennepeppar
Salt
Peppar

Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Strimla kycklingen och lägg i marinaden. Låt stå i kylskåpet medan du förbereder resten.

Blanda ihop ingredienserna till vitlökscremen, smaka av med kryddorna.

Skär upp haloumin i bitar, sätt på spett.

Gör en stor sallad och koka eventuellt ris om du vill ha det.

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen i en stek eller grillpanna, ställ in i ugnen en stund. Medans kycklingen blir färdig i ugnen så steket du haloumispetten. Haloumi ska ätas direkt efter dom grillats annars blir osten seg.

Servera kycklingen och haloumin tillsammans med riset, sallad och den kalla vitlökscremen.

Annonser