Etiketter

20120702-203139.jpg

Igår blev vi bjudna på middag ute på landet hos svägerskorna. Det bjöds på en matig soppa med lax och MASSOR med grädde. Soppan igår innehöll vispgrädde men jag tror att det fungerar lika bra med en smalare variant, till exempel milda mat. Jag har fått receptet men inga exakta mängder – så jag ska så gott jag kan försöka tänka ut hur mycket av varje ingrediens soppan kan innehålla. 

Ingredienser, 4 port
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 röd paprika
3 – 4 laxfileer
1 tomat
5 dl vatten
Paprikapulver
Curry
Vitpeppar
1 buljongtärning
5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche

Gör så här
Tärna potatis, hacka lök, tärna paprikan smått och skär morötterna i slantar. Fräs allt tillsammans med curry, paprikapulver och vitpeppar. Man behöver inte go crazy med kryddorna här, du kan smaka av senare. Häll sedan på lite vatten och lägg ner en halv buljongtärning. Låt koka ihop så att vattnet reduceras lite, cirka 5 minuter. Häll sedan i grädden och creme fraiche och låt koka en stund. Lägg sedan i laxfileerna. Dom behöver inte tärnas eller nåt, lägg bara i dom hela. Låt koka tills potatisen och fisken är färdiga. Du kan ”hacka” lite med sleven så att fisken delar upp sig. Hacka sedan tomaten och tillsätt – låt sjuda ett par minuter. Smaka av med vitpeppar, curry, paprikapulver, salt och eventuellt lite cayenne om du vill ha mer skjuts i soppan.

Servera med ett gott bröd och ett torrt vitt vin.

Annonser