Etiketter

, ,

20120629-133535.jpg

Den här pastan är supersnabb, superenkel och supergod. Om du gillar parmesan så att säga. Receptet är hemmasnickrat och helt improviserat, men det blev gott ändå =). Man kan såklart använda vanlig spaghetti, men jag tyckte det blev lite mer intressant att använda en annan slags pasta. Linguine är ungefär som spaghetti, men platt. Den får lite mer struktur och tuggmotstånd än vanlig spaghetti och det pastasåsen fångas av någon anledning enklare på linguinen än på spaghetti. 

Ingredienser, 2 stora portioner
Ca 250 g Linguine
2,5 dl milda mat 4% eller annan matlagningsgrädde
3 klyftor vitlök
Basilika, färsk eller frusen
40 g riven parmesan
10 st halverade cocktailtomater
En näve ruccola
Salt
Peppar

Gör så här
Koka pastan enligt anvisning. Lägg tomaterna och så mycket basilika du gillar i en stor skål. Salta och peppra. Hacka vitlöken fint och fräs i smör eller olja. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Riv ner parmesanen och låt den smälta. Smaka av med basilika, salt, peppar och eventuellt mer parmesan. Hälls såsen över tomat-och basilikaröran och blanda. Häll pastan på såsen och blanda ihop.
Lägg en näve ruccola på toppen och dekorera med parmesan.

Jättegott.

Annonser