Etiketter

, , , ,

20120608-134432.jpg

Igår var min syster här på besök. Vi gjorde trerätters och drack sangria. Alla tre rätter blev goda men bäst blev efterrätten! Pannacotta är italienskt och betyder ”kokt grädde” och är helt sjukt enkel att få till. Man kan ha lite vad man vill som tillbehör, halloncoulis, passionsfrukt eller bara färska hallon. Igår gjorde vi dock limemarinerade jordgubbar säsongen i ära och det är det enda tillbehöret jag kommer göra från och med nu.

Ingredienser 4 port
2 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
2 msk mjölk
1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 gelatinblad

Limemarinerade jordgubbar
12 stora jordgubbar
Saft och skal från en lime
1 tsk socker

Gör så här
Skiva jordgubbarna. Blanda limeskal, limesaft och socker. Ev en pytteskvätt vitt vin. Blanda med jordgubbarna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Hacka chokladen Koka upp grädde, mjölk och vanilj. Ta av från plattan och lägg ner gelatinbladen och chokladen och rör om tills det är helt smält. Häll upp i fina glas och låt ”stanna” i kylen i cirka 4 timmar.

Skopa upp jordgubbarna på toppen just innan servering. Dekorera med en limeskiva.

Annonser