Etiketter

, ,

20120531-192707.jpg

Jag gillar kyckling men vet sällan vad jag ska göra för gott. Brukar bli flygande jacob eller thaigryta men aldrig ”bara file”. Provade hur som den här klassikern och gud vad gott det blev. Kycklingen blev jättemör och passade perfekt till kantarellrisotton som jag gjorde dagen innan. I receptet stod det att man skulle binda ihop filen med hushållssnöre – gör inte det! Inte särskilt lätt att få bort snöret under paneringen.

Ingredienser 4 port
4 kycklingfileer
2 ägg
3 msk mjöl
1,5 dl ströbröd

Aromsmör
100 g smör
1 citron
2 msk färsk hackad dragon
Salt & peppar
Smörpapper

Gör så här
Blanda smör, rivet citronskal, citronsaft, dragon, salt och peppar. Rulla till en rulle i smörpapper och lägg in i frysen.

Skär ett snitt i kycklingfileerna och fördela smöret mellan varje file. Vik ihop och doppa först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.

Stek fileerna på hög värme tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg i ugnsfast form och kör i ugnen på 175grader i cirka 30 minuter.

Mumma

Annonser