Etiketter

, ,

Image
Det har lagats riktig gourmetmat hos mig ikväll…tisdag i ära… fick ett tvär-ryck att göra fyllda paprikor, vilket är ett väldigt udda ryck att få. Har i alla fall gjort en kantarellrisotto som jag sen fyllde en grillad paprika med och la några skivor grillad ryggbiff på toppen. Skitagott.

Ingredienser risotto
2 dl risottoris (tex avorioris eller arborioris)
1,25 liter kyckling-eller grönsaksbuljong
1,5 dl torrt vitt vin
1 gul lök
200 g kantareller (två små askar torkade)
75-100 gram färskost – vitlök och örter

Gör så här
Klyv en paprika i två och ta ur kärnhuset. Sätt in den i ugnen på 200 grader innan du börjar med risotton.

Koka upp buljongen och sänk sedan värmen så den håller sig varm. Hacka lök fint och hacka svampen grovt. Fräs löken i rikligt med smör. Tillsätt svampen efter någon minut och fräs tills svampens vätska absorberat. Tillsätt sedan riset och ”rosta” i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan det vita vinet och låt koka in i riset under omrörning. Tillsätt sedan buljongen lite i taget med en slev. Låt buljongen koka in och tillsätt sedan mer. Riset ska vara mjukt och inte för simmigt – då är risotton klar. Rör sedan ner färskosten och smaka av med peppar, salt behövs knappt.

Medan du rör ihop risotton så fixar du med köttet. Ta en fin skiva ryggbiff (en stor eller två små för två personer) och banka ut den emellan plastfolie eller smörpapper. Du kan använda typ en kavel om du har en. Släng ner i en varm panna med massor av smör och bryn på båda sidorna. Salta och peppra. Ställ sedan in ryggbiffen i ugnen brevid paprikorna och låt köra några minuter beroende på hur du vill ha köttet. Svep sedan in köttet i lite folie så det får vila till sig.

Sedan fyller du helt enkelt en paprika med risotton, skiva biffen och fördela på toppen och ta en stor näve ruccolasallad och lägg på paprikorna. Såsen jag har på sidan är creme fraiche Schalottenlök och vitt vin, den passade magiskt bra.

Enjoy

Annonser