Etiketter

Image

Jag har till slut lyckats att göra en chokladmousse, alla mina andra försök har misslyckats, så det gör den här till världens bästa chokladmousse. Jag hittade ett recept där mascarpone används som jag bara gjorde om en aning, det är en italiensk krämig mjukost och väldigt tacksam att använda i efterrätter. I vanliga fall brukar chokladmousse måsta ”stanna” i kylen, den här behöver knappt nån kyltid alls och den blir så himla krämig och god!

Ingredienser
2 dl vispgrädde
200 gram mörk choklad
250 gram mascarpone
1 tsk florsocker
1 tsk pressad lime
Chokladcigarrer

Gör så här
Vispa grädden hårt och ställ den i kylen. Smält chokladen i ett vattenbad. ”Vispa upp” mascarponen med florsocker och lime och blanda sedan försiktigt ihop den med grädden. Det bästa är att ”trycka” in mascarponen i grädden.
Vänd sedan försiktigt in den smälta chokladen.
Lägg upp i fina glas och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter innan servering. Dekorera med chokladciggarer.

God spis

Annonser