Etiketter

, , ,

Nu tänker ni säkert ”ååhh alla vet väl hur man gör en ynka köttfärssås” men den här är faktiskt lite speciell =) Det här receptet fick jag av en portugisisk kvinna när jag jobbade på en bar i England, å gud vad jag älskar den! Tomatsåsen kokas och sen mixas såsen och blandas med köttfärsen. Hur god som helst och ett jättebra sätt att gömma grönsaker för de minsta =)

Ingredienser
500 gram köttfärs
3 burkar krossade tomater
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 stänger selleri
2 morötter
1 dl vitt vin
2 buljongtärningar (grönsak eller kött – som dom är)
3 msk tomatpure
1 nypa socker
2 msk chilisås
1 msk ketchup
1 msk senap
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Några stänk Worchestersås

Gör så här
Hacka lök, vitlök, selleri och morötter grovt och bryn en stund i en djup panna. Tillsätt vitt vin och låt koka in. Häll sedan i krossade tomater, buljongtärningarna, socker, chilisås, ketchup och senap. Rör om och låt puttra. När såsen puttrat några minuter mixar du den slät i en matberedare eller med mixerstav och häll tillbaka den i kastrullen.

Bryn köttfärsen och krydda med salt och peppar. När köttet är klart häller du i det i tomatsåsen och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar, cayennepeppar och Worchestersås. Späd eventuellt ut med vatten om såsen är för tjock.

Servera med pasta, rårivna morötter  – och vin såklart =)

Annonser