Etiketter

, , , ,

Den här fantastiskt goda kycklingröran kan varieras i oändligheten och passar perfekt till sommarens picnick i parken. Jag tycker den är godast i en nybakad baguette med lite ruccola strött på toppen – men varför inte röra ner kalla pastafjärilar eller gårdagens ris och blanda ner grönsaker i olika dess slag för en matig sommarsallad? Eller röra ner lite stekt haloumi eller quornbitar för en vegetarisk variant? Vad du än väljer att göra så kommer det garanterat att smaka gudomligt! 

Ingredienser, 4 port
1 stor baguette
3 kycklingfiler
1 paket bacon
1 röd paprika
1 rödlök
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl Hellmans majonnäs (den är godast!)
2 msk sötstark senap
3 msk sweetchilisås
2 klyftor vitlök
Cayennepeppar
Svartpeppar

Gör så här
Bryn kycklingfileerna på båda sidorna i en stekpanna till de fått fin färg, lägg i en ugnsfast form och låt bli klara i ugnen på 200grader. Skär en skåra i den tjockaste delen av fileerna för att se om de är klara. Skär upp i mindre kuber och låt svalna.

Skär bacon i strimlor och stek krispigt. Låt det rinna av på ett hushållspapper och lägg åt sidan. Skär paprika i små bitar och hacka löken. Lägg åt sidan.

Blanda majonnäs, creme fraiche, senap och sweetchilisås i en bunke. Riv i vitlöksklyftorna och blanda. Blanda i paprikan, rödlöken, baconet och kycklingen och blanda in i röran.
Smaka av med svartpeppar och cayennepeppar för lite extra hetta! Låt gärna stå kallt en stund så att smakerna gottar in sig. Du kan också smaka av med lite extra senap och sweetchili för extra intensiv smak.

Dela baguetten i fyra det och gör en skåra i mitten. Fyll bröden med röran och strö lite färsk ruccola över baguetterna!

Så himla härligt!

//Susanna

Annonser